| Túrógombóc leves. receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg túró 2 egész tojás 0,5 dl búzadara 0,5 dl őrölt zabpehely 1-2 ek. olaj 1 ek. liszt pici őröltpaprika só petrezselyemzöld Elkészítés: Összeállítom a gombóc tésztáját a túróból, tojásokból, búzadarából, zabpehelyből és megsózom, villával alaposan összekeverem. Legalább fél órát hagyom állni. Kevés olajon világosra pirítom a lisztet, rászórom a pirospaprikát, fölengedem 2 liter vízzel és felforralom. A masszából pici gombócokat formázok, és nagyon lassú tűzön puhára főzöm, végül dúsan meghintem az apróra vagdalt petrezselyemzölddel. Ebbe a levesbe kivételesen nem szükséges másmilyen zöldség, sem hagyma. Aki szereti a kaprot, a petrezselyem helyett azt is használhat, sőt a gombóc masszájába is tehetünk zöldeket. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |