| Krumplisgombóc leves receptLevesek Hozzávalók: 1/2 kg krumpli vegeta vagy leveskocka (vagy egy-egy szál répa és gyökér) egy szál zellerzöld 1 tojás liszt 1 fej hagyma pirospaprika Elkészítés: A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd meg. Közben a hagymát aprítsd fel, és kevés olajon futtasd meg. (Ha van otthon finom füstölt szalonna, akkor először azt kockázd fel, és annak a kiolvadt zsírján futtasd át a hagymát.) Majd adj hozzá egy kis pirospaprikát és öntsd fel vízzel. Ha zöldséggel csinálod, akkor an zöldséget a víz beleöntése előtt kicsit pirítsd át. Ha vegetával dolgozol, akkor a víz és bele a vegeta. Majd ad hozzá a zellerzöldet. Közben a megfőtt krumplit törd össze, üsd bele a tojást, sózd meg, és adj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz. Gyúrj belőle kicsi gombócokat, és add a forrásban lévő léhez. Ha a gombócok feljönnek a víz tetetjére, készen is vannak. Tanácsok: Ezt a levest a Dédikém tudta istenien főzni. Mióta Ő nincs, mindenki csak próbálkozik vele, és csak "ugatja" a témát. Ha valamelyik családtag mégis megpróbálkozik a gombóclevessel, akkor testületileg megállapítjuk, hogy most már sohasem fogunk finom gombóclevest,tarhonyát, lebbencset és aranygaluskát enni. Ezeket ugyanis csak a Dédi tudta elkészíteni. A receptet beküldte: Loni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |