| Epres pezsgőtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Epres pezsgőtorta Hozzávalók: Kevert tészta: 100 g lágyvaj vagy margarin 75 g cukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 2 tojás (közepes méretű) 100 g búzaliszt 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor Piros krém: 1 tasak Dr. Oetker Zselatin 90 g porcukor 100 ml pezsgő 250 ml hideg tejszín Világos krém: 1 tasak Dr. Oetker Zselatin 60 g porcukor 100 ml pezsgő 350 ml hideg tejszín Díszítés: 500 g eper Elkészítés: Elkészítés: A lágyvajat vagy margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. Mindegyik tojást kb. fél percig keverjük hozzá. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához szitáljuk. A tésztát egy kapcsos tortaformába (26 cm átmérőjű, alján kivajazott és sütőpapírral letakart) öntjük, és elegyengetjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 20 perc Sütés után a tésztát egy sütőpapírral letakart sütőrácsra borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk a tészta aljáról, és a tortalapot hagyjuk kihűlni. Ezután egy tortatálra helyezzük, és köré csatoljuk a sütőforma oldalát. Az epreket megmossuk, lecsöpögtetjük, szárukat és leveleiket eltávolítjuk. Néhány nagyobb epret szeletekre vágunk, és a tortakarika mentén körberakjuk vele a tortalapot. 150 g epret felkockázunk, és egyenletesen a tésztára szórjuk. A maradék epret pürésítjük, és belekeverjük a porcukrot. A zselatint a tasakon található leírás szerint, de csak 100 ml pezsgővel készítjük el. Ha a zselatin kezd megszilárdulni, először 2 evőkanál pürével elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék püréhez. A tejszínt kemény habbá verjük, és az epermasszához keverjük. A világos krémhez a pezsgőben elkeverjük a porcukrot, és a zselatint a tasakon látható leírás szerint, de csak 100 ml pezsgővel készítjük el. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a zselatin szilárdulni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot. Először a piros krémet kenjük a tortára, majd ráhalmozzuk a világosat. Egy villával függőlegesen spirálformát írunk le a két rétegen keresztül, így szép márványos mintázatot kapunk. (A torta tetejét ne egyengessük el.) A tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a tortakarikát eltávolítjuk az oldaláról. Tipp: A pezsgőt ízlés szerint helyettesíthetjük borral vagy szűrt világos szőlőlével is. A receptet beküldte: marineva77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |