| Joghurtos almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Mindent a joghurtos pohárral mérjünk ki 1 pohár joghurt, 1 dl étolaj, 3 dl cukor, 4 dl liszt, ½ csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, alma, kupica rum, citromlé. Elkészítés: A tojást a sütőporral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a joghurtot, végül az olajat. Egy kivajazott, lisztezett nagy tortaformába öntjük és almacikkekkel, amelyeket tisztítás után egy citrom leve meg egy kupica rum keverékébe forgattunk, kirakjuk úgy, hogy a cikkek hegyes fele kerüljön alulra. Forró sütőbe toljuk, öt percig erős, majd mérsékelt tűzön tűpróbáig sütjük. A formában langyosra hűtjük, utána lehúzzuk róla a tortakarikát, és a tortalappal csúsztatjuk a tálra. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |