| Imádnivaló japán sajttorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 deka Philadelphia krémsajt 5 deka vaj 100 ml tej 14 deka cukor 6 tojás szétválasztva fél mokkáskanál borkősav 6 deka liszt 2 deka étkezési keményítő fél citrom leve reszelt citromhéj (csakis kezeletlen bio citrom héját használni!) 1 csipet só Elkészítés: Habüstbe teszem a krémsajtot, a vajat és a tejet. Egy edénybe vizet teszek melegedni, ráteszem a habüstöt és kevergetve összeolvasztom a hozzávalókat. Amint ez megvan, hűlni hagyom a krémet. Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelek és kívülről 2 réteg alufóliával körbetekerem. Egy magasabb tepsibe kb. 3 ujjnyi vizet engedek és a sütőbe tolom. Hőlégkeverésnél kb.150°C-ra állítom a hőmérséletet. A tojások sárgáját a citromlevet és a citromhéjat a kihűlt krémbe keverem, majd 2-3 részletben beleszitálom a borkősavval és keményítővel elkevert lisztet, majd a mixer legalacsonyabb fokozatát bekapcsolva csomómentesre beledolgozom. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verem és óvatosan a krémbe forgatom. A tojásfehérjét nem szabad "túlverni", mert sütés után összeeshet a sütemény. A masszát a tortaformába öntöm, és óvatosan a vízfürdőbe ültetem, (nagyjából a feléig érjen a víz) és kb. 60 perc alatt készre sütöm a süteményt. A sütő ajtaját közben tilos nyitogatni! A kész süteményről azonnal lefejtem a csatos forma oldalát és a fóliát. A sütő teljesítményét itt nagyon figyelembe kell venni, figyelni kell, esetleg lejjebb tekerni, vagy növelni a hőmérsékletet. Alsó-felső lángnál szerintem 165°C lehet az ideális sütési hőmérséklete ennek a süteménynek. Nem vártam meg míg kihűl, megvágtam langyosan, de szerintem biztos nem árt se az ízének, se a külsejének, ha legalább néhány órán át pihen. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |