| Rizstorta 1 receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 4 tojás 4 evőkanál liszt 4 evőkanál cukor 1 evőkanál kakaópor Rizstöltelékhez: 7,5 dl tej 10 dkg cukor 1 kávéskanál Rama margarin 1 cs vaníliás cukor kevés citromhéj 16 dkg rizs 1 cs étkezési zselatin 3-4 dl tejszín/ vagy 2 cs habpor Díszítéshez: gyümölcs 2 cs tortabevonó zselatin Elkészítés: Elkészítem a piskótát kerek tortaformába! (Tojásokat szétválasztom, fehérjét felverem, sárgát kikeverem cukorral, majd bele a liszt és a kakaópor, összekeverem a felvert fehérjével, sütöm.) Tejet a cukorral felforralom, hozzáadom a vajat és a citromhéjat. A rizst bő vízben puhára főzöm, leszűröm és azonnal a tejhez adom és folyamatosan keverve ragacsossá főzöm. Hagyom kihűlni. Tejszínt, vagy habport felverek, hozzákeverem a kihűlt rizshez. Az étkezési zselatint elkészítem a zacskó hátulján megadottak szerint, kicsit hagyom hűlni, majd ezt is hozzákeverem a tejszínhabos rizshez. A piskótára rákenem ezt a finom rizstölteléket, célszerű a piskótát nem kivenni a tortaformából, mert ebben a halmazállapotában még kicsit folyékony a töltelék és a forma nélkül lefolyna még mielőtt megdermedhetne. Pár óra szükséges a dermedéshez, de legjobb 1 éjszakát hűtőben hagyni:) A rizstöltelékre gyümölcsöt teszek (nagyon finom almával), és az egészet beborítom tortabevonó zselatinnal, szükséges hozzá a 2 csomag, amit szintén az útmutató szerint kell elkészíteni! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |