| Kanadai almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 6 db tojás, 9 ek liszt, 7 ek porcukor, 5 ek olaj, 3 ek víz, fél csomag sütőpor. Töltelékhez: 1 kg alma, 2 csomag vaníliás cukor, 2 kiskanál fahéj, 3 csomag vaníliás pudingpor (40g-os), 3 dl liter víz, 3 csomag tejszínpor, vagy 7,5 deci tejszín, habnak felverve. Elkészítés: A tészta készítése Kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, vizet, sütőporos lisztet. Zsirozott, lisztezett formában megsütjük. Az almát megtisztitjuk, lereszeljük, megpároljuk kissé, ízesítjük vaníliával, fahéjjal. A 3 dl hideg vízben elkeverjük a pugingporokat, majd besűritjük vele az almapépet. Kicsit hagyjuk hülni. Verjük fel a tejszínhabot A kihült piskótára rákenjük az almapépet, majd a tejszínhabot. Díszithetjük fahéjjal, vagy girázzsal, amit apróra törünk előtte. . Tanácsok: Legalább 1 órára hűtőbe tesszük csak utána szeleteljük. A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |