| Kávés mascarpone torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál capuccino, 10 dkg keserű csokoládé, 0,5 dl kávé, 20 dkg mascarpone vagy krémsajt, 30 dkg túró, 2 evőkanál konyak, 5 dkg porcukor, 15 dkg tejszín. Elkészítés: A tojást a cukorral keverjük habosra, adjunk hozzá egy evőkanál kakaóport, majd jöhet a liszt és a capuccino . A sütőforma alját béleljük ki sütőpapírral, és öntsük a tésztát a formába. 180 fokra előmelegített sütőben süssük. Vegyük ki a sütőből, és a rácson hagyjuk kihűlni. Tegyük a tortaforma keretét a piskótatészta köré. Olvasszuk meg a csokoládé felét a forró kávéban, és kenjük a sütire. Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a konyakot és a porcukrot. Verjük keményre a tejszínt, és óvatosan keverjük a mascarponéhoz. Kenjük a krémet a sütire. Szórjuk meg a sütit kakaóporral, és tegyük legalább három órára a hűtőbe. A maradék csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, és kenjük egy lapra nagyon vékonyan. Egy spatulával görgessük fel a csokoládét, hogy csoki tekercseket kapjunk. Ezzel díszíthetjük a tortát. Ízlés szerint tehetünk még rá cukrozott rózsaszirmokat, vagy marcipánszirmokat A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |