| Mascarponés csokitorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 2 tojás 8 dkg cukor 6 dkg liszt 2 dkg kakaópor 1 kk sütőpor 2 ek olaj 2 ek víz Ez a mennyiség egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma egy lapja. Kettőt sütünk belőle. A krémhez: 100 g étcsokoládé 6 tojás 150 g cukor 200 g vaj ( nem margarin) 1 zacskó vaniliás cukor 250 g mascarpone A díszítéshez: 3 doboz mogyorókrémmel töltött ostyarúd 1 szelet narancs Csokoládéval bevont puffasztott rizs 2 m selyemszalag Elkészítés: Először elkészítjük a két tortalapot. Robotgéppel habosra keverjük a cukrot és az egész tojásokat. A tál szélénél belecsurgatom az olajat, és a vizet, majd óvatosan belekeverjük a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A második lapot ugyanígy készítjük el. Amikor kihűlt a tészta, lehúzhatjuk róla a sütőpapírt. Elkészítjük a krémet is. A reszelt csokit, tojásokat és a cukrot jól összekeverjük, gőz fölött besűrűsítjük állandó kevergetés mellett. Megvárjuk, amíg kihűl, néha keverünk rajta egyet-kettőt. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és robotgéppel habosra keverjük. Végül belekeverjük a mascarponét, de ezt már keverő kanállal, nem robotgéppel. Félbevágjuk a tésztákat és megkenjük krémmel. Úgy osszuk be a krémet, hogy 3 rétegre kell, hogy elég legyen, valamint a tetejére és az oldalára is maradjon. Ha összeállt a torta, körberakjuk ostyarúddal, megkötjük a szalaggal, és díszítjük a tetejét. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |