| Tejföltorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 nagy pohár tejföl 2 cs. vaniliás cukor 8 evőkanál porcukor 1 cs.étkezési zselatin 1 dl tej 1 cs. ALSA gyümölcskocsonya eper, málna, ribizli, barack vagy bármilyen gyümölcs Elkészítés: A tejfölt a porcukorral, vaniliás cukorral elkeverjük. A tejet feltesszük forrni, addig a zselatint egy pici tejjel morzsalékosra keverjük. Ha forr a tej,a tűzről levéve a zselatint oldódásig keverjük benne, majd beleöntjük a tejfölbe. Jól elkeverjük és vízzel átöblített csatos tortaformába öntjük. Mielőtt teljesen megdermedne, kirakjuk gyümölccsel (kicsit bele is nyomkodjuk, hogy az ALSA-tól ne jöjjön föl a tetejére) és leöntjük a gyümölcskocsonyával. Hűtőben teljes keményedésig lehűtjük. Tanácsok: A fiam barátnőjének készítettem először, mert lisztérzékenysége miatt ezt az édességet ő is fogyaszthatta. Elkészítési idő: 1 perc A receptet beküldte: Zsóka2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |