| Tormalevélben párolt/grillezett hal receptHalas ételek Hozzávalók: 10 db keszeg vagy kárász (közepes nagyságú) 10 db tormalevél - akkorák, hogy bele tekerhető legyen 1 db hal) vegeta, 4 csokor újhagyma, 3 evőkanál mustár, 1 kávéskanál színesbors, 2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A halakat megtisztítom, beirdalom (kb. 1,5 cm távolságra legyenek a bevágások) vegetával megszórom, Az újhagymának csak az alsó részét használom fel, a zöldje nem kell. Karikára vágom. 3 evőkanál mustárt, 1 kávéskanál színesborsot, a zúzott fokhagymát, újhagymát összekeverem egymással és ebbe a keverékbe beleforgatom a halakat, a hűtőbe 1 éjszakára félreteszem összeérlelődni. Másnap a halakat egyenként belecsavarom a tormalevelekbe, majd alufóliába is. A grillrácson kb. 10 percig párolom, majd kiveszem a fóliából és rácson ropogósra sütöm. Tanácsok: Illik hozzá a frissen elkészített fejessalátia, majonéz. Aki szokott grillezni, annak nem kunsztos elkészíteni. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: min. kcal Szénhidráttartalom: min. gramm Zsírtartalom: min gramm A receptet beküldte: chippolino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |