Tutireceptek.hu fejléc

Tormalevélben párolt/grillezett hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
10 db keszeg vagy kárász (közepes nagyságú)
10 db tormalevél - akkorák, hogy bele tekerhető legyen 1 db hal)
vegeta,
4 csokor újhagyma,
3 evőkanál mustár,
1 kávéskanál színesbors,
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A halakat megtisztítom, beirdalom (kb. 1,5 cm távolságra legyenek a bevágások)
vegetával megszórom,
Az újhagymának csak az alsó részét használom fel, a zöldje nem kell. Karikára vágom.
3 evőkanál mustárt, 1 kávéskanál színesborsot, a zúzott fokhagymát, újhagymát összekeverem egymással és ebbe a keverékbe beleforgatom a halakat, a hűtőbe 1 éjszakára félreteszem összeérlelődni.
Másnap a halakat egyenként belecsavarom a tormalevelekbe, majd alufóliába is.
A grillrácson kb. 10 percig párolom, majd kiveszem a fóliából és rácson ropogósra sütöm.

Tanácsok:
Illik hozzá a frissen elkészített fejessalátia, majonéz.
Aki szokott grillezni, annak nem kunsztos elkészíteni.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: min. kcal
Szénhidráttartalom: min. gramm
Zsírtartalom: min gramm

A receptet beküldte: chippolino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos tonhal » Zöldfűszeres hal » Fűszeres halsült » Kefirben párolt ponty
» Lecsós ponty » Túrós tonhalkrém » Sajtos ponty tepsiben » Brokkolis lazac
» Mogyorós halszeletek » Hamis tiramisu tojás nélkül » Halfilé joghurtköntösben » Darált húsos töltött burgonya
» Borjúsült római tálban » Eredeti lábas rostélyos » Sörös csirkemell » Macskaláb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.