Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolis lazac recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
70 dkg lazac
4 evőkanál vaj
1 darab citrom
1 darab citrom (zöld)
őrölt bors

fél fej lilhagyma
1 kg brokkoli

Elkészítés:
A vajat hevítsük fel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a finomra vágott hagymát, a citromok reszelt héját, és öntsük rá a levüket is. A lazacot egészben vagy szeletekben tegyük alufóliára, locsoljuk meg a fűszeres vajjal, majd zárjuk le légmentesen. Melegítsük elő a sütőt 160 ˘XC-ra, és az alufóliába zárt halat tepsire téve kicsi vízfürdőben pároljuk 10-15 percig. Szedjük rózsákra a brokkolit, sós vízben néhány percig forrázzuk, majd lecsepegtessük le, és forgassuk át a vajban.

Tanácsok:
Bármilyen tejszínes szósszal kínálhatjuk.


A receptet beküldte: csakizsoka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lazac saláta » Lazac, kagyló, rák nyárson » Brokkolis-krémsajtos penne » Lazacos előétel
» Sajtos-brokkolis pulyka » Brokkolis krumplifelfújt » Brokkolis-tojásos saláta » Mediterán lazacfilé
» Brokkolis sonkapástétom » Brokkolis Orecchiette » Sajtos-brokkolis csirke » Majonézes brokkolisaláta
» Lazackrém » Burgonyás brokkolisaláta » Spenótos-lazacos lasagne » Brokkolis-sajtos sonka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.