| Brokkolis lazac receptHalas ételek Hozzávalók: 70 dkg lazac 4 evőkanál vaj 1 darab citrom 1 darab citrom (zöld) őrölt bors só fél fej lilhagyma 1 kg brokkoli Elkészítés: A vajat hevítsük fel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a finomra vágott hagymát, a citromok reszelt héját, és öntsük rá a levüket is. A lazacot egészben vagy szeletekben tegyük alufóliára, locsoljuk meg a fűszeres vajjal, majd zárjuk le légmentesen. Melegítsük elő a sütőt 160 ˘XC-ra, és az alufóliába zárt halat tepsire téve kicsi vízfürdőben pároljuk 10-15 percig. Szedjük rózsákra a brokkolit, sós vízben néhány percig forrázzuk, majd lecsepegtessük le, és forgassuk át a vajban. Tanácsok: Bármilyen tejszínes szósszal kínálhatjuk. A receptet beküldte: csakizsoka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |