| Hamis tiramisu tojás nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 nagy pohár tejföl (2x450 g) 6 evőkanál kristálycukor, 3 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál rumaroma 1 nagy csomag babapiskóta kakaópor tej capuccinó por Elkészítés: Egy pohár tejbe keverek annyi capuccinó port, mintha meginni szeretném. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaníliás cukorral, a rumaromával összekeverjük. Jénai edény aljára teszünk egy keveset ebből a kapott krémből, és a piskótákat elkezdjük belemártogatni a tányérba kiöntött capuccinóba, hogy felszívja azt, de éppen csak egy pillanatra, mert különben eláznak a piskóták. Tehát az alsó krém tetejére teszünk egy sor ilyen módon megmártott babapiskótát, meghintjük kakaóporral, majd megint krémet teszünk és pakoljuk a rétegeket piskóta és krém formájában, ameddig el nem fogynak, de a babapikótákat minden rétegnél meghintjük kakaóporral. De a legvégére mindenképpen krém kerüljön, ami fedje be a piskótákat. Ezután a tetejét is meghintjük kakaóporral, vagy capuccinóport is szórhatunk rá vegyesen. Tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe, ezalatt a kakaóport is beissza a krém, s a babapiskóta is kellőképpen megpuhul. Az alsó réteg krémet szépen magába szívja majd a legalsó réteg babapiskóta. Mivel nyers tojás nélkül készül, hosszabb ideig eltartható.....már, ha van ideje! :) A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |