| Fűszeres halsült receptHalas ételek Hozzávalók: 1 db 2 kg-os hal bazsalikom lehetõleg ne szárított) petrezselyem (lehetõleg ne szárított) bors só zsálya 1 egész citrom leve 2-3 db lilahagyma 0,5 kg burgonya olaj vaj Elkészítés: A halat tisztítsuk meg, fejét, farkát ne vágjuk le, belsejét dobjuk ki. A hal mindkét oldalát ferdén vágjuk be több helyen és alaposan sózzuk, borsozzuk. A zöld fûszernövényeket kicsit törjük meg így az ízek jobban érvényesülnek. A hal belsejébe töltsünk zöld bazsalikomot, petrezselymet, hagymát karikákra vágva. Vágjunk akkora alufóliát ami legalább 4-szer köbeéri a halat. Hajtsuk félbe a fóliát és tegyük rá a felszeletelt burgonyát, hagymát. Erre fektessük rá a megtöltött halat és öntsünk rá olivaolajat. Vajdarabkákat helyezzünk rá. Alaposan csomagoljuk be a halat a fóliába és hagyjuk helyet a keletkezõ szaftnak. Kb. 20 percre helyezzük a halat a sütõbe. Tanácsok: A halat tálaljuk kapros újburgonyával. A receptet beküldte: csakizsoka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |