| Tönkölykifli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: fél kg teljeskiörlésű liszt 1 zsírszegény tejföl 10 dkg teavaj de a margarin is jó (én margarinellenes vagyok) félpohár joghurt vagy kefir 5 dkg élesztő 1 tojás a kenéshez kevés füstöltsajt magvak(len, szezám, kömény) 1 teéskanál só Elkészítés: Az élesztőt kevés vízben elkavarom, egy tálba öntöm. Hozzáadom a lisztet, sót, puhított vajat, langyos tejfölt és annyi joghurtot, hogy közepes keménységű tészta legyen.4 cipóra osztom. A cipókat fél cm vastag, kör alakúra nyújtom. 16 felé szeletelem, mint a tortát. Minden háromszög szélesebb részébe egy kis darab füstölt sajttéglát teszek, majd kiflivé tekerem. A kifliket előbb felvert tojásba, majd a magvak keverékébe mártom. Lisztezett tepsibe rakom, közepes hőmérsékletű sütőben 15 percig sütöm. Tanácsok: Én nem szoktam keleszteni. A tetejét lehet reszeltsajttal is megszórni. Csináltam már krémsajt töltelékkel is, de az csak frissen volt jó, mert a tészta hamar magába szívta. A receptet beküldte: valcsi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |