| Fahéjas-mézes sütemény receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg liszt 12,5 dkg cukor 1-1 kávéskanál ánizsmag és szárított élesztő vagy szódabikarbóna 2 szegfűszeg csipetnyi őrölt fahéj 2 dl tej 12,5 dkg méz A tetejére 12,5 dkg porcukor 1 tojásfehérje kevés citromlé Elkészítés: ELKÉSZÍTÉS A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük a cukrot és a fűszereket. A tejet a mézzel langyosra melegítjük, majd a liszttel ragadós masszává dolgozzuk. Az élesztőt (szódabikarbónát) is hozzáadjuk. A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, és kivajazott, négyzet alakú formába simítjuk. Langyos sütőben 1 órát sütjük. Amikor kész, tálra borítjuk, és tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle. A mázhoz a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével fényesre keverjük. A masszát habzsákba töltjük, a formák széleit ezzel díszítjük. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |