| Borzaska receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Tésztához: 26 dkg liszt 12 dkg vaj 1 tojás sárgája 1,5 dl tejföl só (ízlés szerint) 1 egész tojás, amivel a tetejét megkened A töltelékhez: 8 dkg reszelt trappista sajt 4 dkg liszt 1 csipet szerecsendió 2,5 dl tej só (megint csak ízlés szerint) 4 dkg vaj + 8 dkg reszelt trappista a végén a hempergetéshez Elkészítés: A tésztához valókat jól összegyúrni és 1 órán át pihentetni alufóliába csomagolva hűtőben. Ha "kipihente" magát :) fél cm-esre nyújtani, és a recept szerint 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrni. (Anyu az üdítős üveg kupakjával szokta.) 200 fokon 10-12 percig sütni. A 'töltelékhez' valókból besamellt készítünk (lisztet a tejjel felfőzni +só és szerecsendió.) Ha már nem forró hozzáadjuk a sajtot, vajat. Kevergetve hűtjük a krémet. Úgy kell összeállítani, hogy két rész pogácsácska közé a krémet belekenjük, kicsit összenyomjuk, ekkor kijön kicsit a töltelék és így hempergetjük meg a lereszelt sajtba. Tanácsok: Amíg nem jönnek a vendégek, vagy nem eszitek meg a hempergetés ráér, mert a reszelt sajt megszáradhat rajta, megkeményedik. A receptet beküldte: Babu Lee Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |