Tutireceptek.hu fejléc

Omlós sajtos recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt
2 db teavaj
2-3 kávéskanál só
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál tejföl
20-25 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vajat. Ezeket a 2 kanál tejfölben elkeverjük, majd összegyúrjuk. Nagyjából fél óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük 1 egész tojással, majd derelyevágóval (lehet éles késsel is) tetszőleges hosszúságú, másfél ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A végén rászórjuk a sajtot. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (úgy 15 perc).

Tanácsok:
Azért jó teavajat használni a margarin helyett, mert ettől a tészta omlósabb lesz, és hosszabb ideig eláll. Mivel a tészta nagyon lágy, egyszerűbb, ha a sajtot a végén szórjuk rá. Egyébként sajt helyett szezámmagot is rá lehet szórni. Vendégváróként is jól megállja a helyét. Jó étvágyat kívánok hozzá!


A receptet beküldte: Sesshoumaru


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-diós dip » Szalonnás-sajtos falatkák » Ropogós négysajtos pizza » Juhsajtos uborkasaláta
» Fokhagymas-sajtos burgonya » Tejszínes sajtos karaj » Rántottsajtos libamáj » Sajtos-diós mártás
» Sajtos-húsos párnácskák » Márványsajtos pulyka » Tartós sajtos » Sajtos ropi
» Sajtos húsnyárs » Sajtos kelbimbó » Dupla sajtos rakott csirke » Legjobb sajtos rudam


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.