| Omlós sajtos receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt 2 db teavaj 2-3 kávéskanál só 2,5 dkg élesztő 2 evőkanál tejföl 20-25 dkg reszelt sajt Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vajat. Ezeket a 2 kanál tejfölben elkeverjük, majd összegyúrjuk. Nagyjából fél óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük 1 egész tojással, majd derelyevágóval (lehet éles késsel is) tetszőleges hosszúságú, másfél ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A végén rászórjuk a sajtot. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (úgy 15 perc). Tanácsok: Azért jó teavajat használni a margarin helyett, mert ettől a tészta omlósabb lesz, és hosszabb ideig eláll. Mivel a tészta nagyon lágy, egyszerűbb, ha a sajtot a végén szórjuk rá. Egyébként sajt helyett szezámmagot is rá lehet szórni. Vendégváróként is jól megállja a helyét. Jó étvágyat kívánok hozzá! A receptet beküldte: Sesshoumaru Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |