| Finom sós rudak receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 24 dkg liszt 14 dkg vaj 1 ek. sűrű tejföl 1 tojás 2 dkg élesztő mokkáskanálnyi só kenéshez tojás tetejére: köménymag/sajt/szezámmag Elkészítés: Összegyúrjuk a hozzávalókat és jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk és rudakat vágunk belőle, tojással megkenjük a tetejét, köménymaggal, szezámmaggal vagy sajttal szórjuk meg a tetejét. Tepsibe rakjuk, fél órát pihentetjük, ropogós pirosra sütjük. Tanácsok: A liszt lehet félfogós, vagy 1/2 síma BL-55 és 1/2 rétes liszt, akkor még omlósabb. Érdesemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy.:) A receptet beküldte: Monik30 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |