| Káposztás pogácsa-finom receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 60 dkg liszt 1 db margarin 0,5 g élesztő fél doboz tejföl 30 dkg káposzta kevés olaj 1 tojás Elkészítés: Az élesztőt tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, margarinnal, tejföllel és tojással jól gyúrható tésztát készítünk és kelni tesszük. 30 dkg káposztát megreszelünk, szép sárgára megpirítjuk, állandóan kavargatva. Mikor a tészta félig megkelt, kinyújtjuk és elsimítjuk rajta a kihűlt káposztát, összehajtogatjuk, majd újra kinyújtjuk. (2x). Még rövid ideig kelni hagyjuk, utána kinyújtjuk, kiszaggatjuk pogácsa méretűre, a tetejét felvert tojással megkenjük és a sütőbe tesszük. Tanácsok: Melegen, hidegen is nagyon finom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: M_Marcsa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |