| Sajtos lángos receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 30 dkg liszt 3 dl tej 25 dkg ementáli vagy trappista sajt egy darabban 2 tojás 1 mokkáskanál só törött fekete bors 1 teáskanál mustár olaj Elkészítés: A tojássárgákat habosra keverjük a tejjel, a sóval, a mustárral, a törött borssal, a liszttel, végül hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot. A sajtot csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a lágy tésztát evőkanállal beleszaggatjuk. Ha az alsó fele pirosra sült, megfordítjuk, és a piros felére teszünk néhány sajtcsíkot. Mire a lángos alsó fele is megpirul, a sajt ráolvad a tetejére. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |