| Töltött tojással töltött karaj receptHúsételek Hozzávalók: kb. 1 kg csont nélküli karaj 5 db főtt tojás 1 db szikkadt zsömle 3 dkg vaj tej só, bors petrezselyem mustár só liszt tojás zsemlemorzsa Elkészítés: A tojásokat kettévágom, a zsömlét tejben megáztatom, kicsavarom és a tojások sárgájával, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, pici mustárral és a puha vajjal összekeverem, majd a tojások fehérjébe töltöm. A karajból 10 szeletet vágok, a szeletekbe zsebet, ezekbe egy-egy fél töltött tojást teszek, fogpiszkálóval megtűzöm, a szokásos módon bepanírozom, és bő olajban megsütöm. Megjegyzés: a karajt vagy úgy vágom fel, hogy vastagra szeletelem és abba zsebet vágok, vagy vékonyan, de minden másodikat vágom csak teljesen át, vagy közepesen vastag szeleteket vágok, kiklopfolom és félbe hajtva töltöm meg. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |