| Oldalra rakott karaj receptHúsételek Hozzávalók: szeletelt karaj, szeletelt sajt, só, bors, fűszerkeverék ízlés szerint. A töltelékhez: 30 dkg darált disznóhús, 4-5 db csirkemáj (darálva vagy késsel péppé kaparva), 2 db vízben áztatott, majd kifacsart zsemle. Elkészítés: A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, és úgy fűszerezzük, mint a kolbászhúst. Az összeállítást a következőképpen végezzük: 2 szelet karaj közé tölteléket és 1 szelet sajtot teszünk, így haladunk, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejét vastagon megszórjunk reszelt sajttal, és alufóliával letakarva 200 fokon 1 órát sütjük, időnként saját levével meglocsoljuk, majd alufólia nélkül pirosra, ropogósra sütjük. Negyedelt paradicsommal és felezett zöldpaprikával díszítjük, köretnek petrezselymes burgonyát, rizst vagy burgonyapürét adunk. A kész kompozíciót ferdén szeleteljük, így az összes összetevő megtalálható egy szeletben. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |