| Húsvéti töltött csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók : 60 dkg csirkemell, ( vagy pulykamell ) klopfoljuk ki akkorára, hogy majd meg tudjuk őket tölteni. A töltelékhez : 2 db keményre megfőzött tojás, + 1 db tojás, 20 dkg füstölt sonka, 1 nagyobb fej hagyma, 2 dkg torma, 0.5 dl víz, só, bors, ízlés szerint egy kis petrezselyem Elkészítés: A hagymát aprítsuk fel, félig dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a felaprított füstölt sonkát is. Pár percig pirítsuk, majd öntsük fel a fél dl vízzel, és addig pároljuk amíg el nem fő róla. Vegyük le a tűzről. Egy külön tálba keverjük ki a nyers tojást, és reszeljük hozzá a keményre megfőzött tojásokat. Adjuk hozzá a tormát, és az előzőleg elkészített hagymás sonkát, majd ízesítsük sóval, borssal. Vigyázzunk, mert a sonka is sós! Az elkészített tölteléket töltsük a csirkemell szeletekbe, ha kell hústűvel, vagy fogvájóval rögzítsük, majd a szokásos módon panírozzuk be. A hússzeletekre lehet tenni vékony szelet bacont, így helyezni rá a tölteléket, így biztosan nem folyik ki a massza a húsból sütés közben. Forró, bő olajban süssük ki. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |