| Töltött csirke olaszosan receptHúsételek Hozzávalók: 1 db csirke 1 tojás olaj 1 db közepes hagyma 10-10 dkg csirke máj és zuza 10 dkg sonka 20 dkg paradicsom hámozva 5-10 dkg zsemlemorzsa 5-10 dkg sajt 3 dkg mazsola só bors szurokfű fokhagyma Elkészítés: A csirkét kivül-belül sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk. Közben olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt májat, zuzát, kicsit pirítjuk, majd a kockára vágott sonkát rátesszük, kicsit még együtt pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk, szitán áttörjük, a masszára öntjük, és hagyjuk kihülni. Ezután tegyük bele a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a mazsolát, fűszerezzük sóval, borssal, szurokfűvel, fokhagymával és üssük bele a tojást. A maszzával töltsük meg a csirkét, tüzzük össze. Olvasztott margarinba keverjünk bele egy kis pirospaprikát, ezzel kenjük be a csirkét, és 200 fokon süssük ropogósra. Közben kenegetjük a paprikás vajjal. Zöldfűszeres rizs illik hozzá. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tanácsok: Ha sütés közben úgy látszik, hogy nagyon szárad, egy leveskokát vízben felolvasztunk, és ezzel is locsolgatjuk. Ha a rizst nem szereted, főtt tésztához egy kis párolt zöldséget kell keverni, megsózni, és egy kevés joghurttal le kell önteni. Ezzel is nagyon finom. A receptet beküldte: ila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |