| Töltött paprika paprikás mártásban receptEgytálételek Hozzávalók: 8 nagyobb paprika 15 dkg sárgarépa 1 szál póréhagyma 50 dkg darált hús 2 evőkanál ét olaj 2 gerezd fokhagyma fél csokor kakukfű 1 tojás só A mártáshoz: zöldpaprika 1 db vöröshagyma 3 dkg vaj 2,5 dl erőleves 1 dl tejszín 2 kávéskanál liszt citromlé Elkészítés: A paprikák kalapját levágjunk, belülről kivágjuk a magvakat, majd megmossuk. A sárgarépát, póréhagymát megmossuk és kis darabokra vágjuk. A darált húst forró olajban rövid ideig átsütjük, ehhez hozzákeverjük a zöldségeket, néhány pillanatig együtt sütjük a keveréket, majd tálra tesszük, hogy kihűljön. A fokhagymát préssel szétnyomkodjuk, a keverékhez adjuk. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük, megmossuk, felaprítjuk, és azt is beletesszük a keverékbe. Hozzáadjuk az egész tojást, szükség szerint sózzuk. A keverékkel megtöltjük a paprikákat, rátesszük a kalapokat. Megtisztítjuk a vöröshagymát, felaprítjuk, és forró olajban üvegesre pároljuk. Hozzáöntjük az erőlevest, felforraljuk, majd beleállítjuk a töltött paprikákat, ezután lefedett lábasban kb. 20 percig pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy csak akkora lábast válasszunk, amibe a paprikákat szorosan egymás mellé tudjuk állítani, hogy párolás közben ne boruljanak el. Vegyük ki a paprikákat a lábasból, tartsuk melegen. A tejszínben keverjünk el 1-2 kávéskanál lisztet, habarjuk el a párolólében, majd forraljuk fel az egészet. A mártást citromlével, sóval, borssal ízesítsük. Öntsük a mártást tálba, állítsuk bele a paprikákat, esetleg díszítsük kakukkfűvel. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |