| Túróval töltött burgonya receptZöldséges ételek Hozzávalók: 12 db nagyobb burgonya 25 dkg tehéntúró 7 ek.tejföl 1 db hagyma 1 db savanyú uborka 1 db tojássárgája 1 gerezd fokhagyma kechup, só bors olaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A burgonyákat meghámozzuk, és a kikent tepsibe tesszük. Meghintjük sóval, és forró sütőben megsütjük. Közben a túrót áttörjük, belekeverjük a tejfölt, az apróra vágott hagymát, a savaníú uborka kockákat és a tojásssárgáját. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. A megsült burgonyák tetejét levágjuk, közepüket óvatosan kivájjuk és még forrón(amennyire a kezünk bírja)megtöltjük a kikevert túrós masszával. Tetejükre egy-egy kiskanál kechupot teszünk. Forrón tálaljuk. Tanácsok: Hús nincs benne, így bátran fogyaszthatják vegetáriánusok is. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |