| Borjúpaprikás (amc recept) receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 60 dkg kicsontozott borjúlapocka 2 fej vöröshagyma 2 dl tejföl 2 zöldpaprika 2 paradicsom 1 evõkanál piros fûszerpaprika 1 teáskanál liszt 2 gerezd fokhagyma, só Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, majd egyforma kockákra vágjuk. A hagymát hámozás után finomra aprítjuk, a megmosott zöldpaprikát kicsumázzuk és felszeleteljük, a paradicsomot is szeletekre vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A 24 cm átmérõjû AMC-serpenyõt felmelegítjük, majd lepirítjuk benne a húsdarabokat. Ha már elválnak az edény falától, addig kevergetjük, amíg a hús minden darabkája megpörkölõdik. Ekkor hozzáadjuk a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd egy percig még tovább pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, megsózzuk, gyorsan összekeverjük, és befedjük. A hõforrást a minimumra állítva, 45 percig pároljuk anélkül, hogy az edény fedelét felnyitnánk. Végül a lisztet, 2 evõkanál vizet és a tejfölt simára keverve, ráöntjük a húsra. Óvatosan összekeverjük, befedjük, és a hõforrást kikapcsolva, még 10 percig hagyjuk befedve. Tipp: Ha nem teszünk tejfölt bele, akkor borjúpörkölt az étel neve. Ez utóbbi esetben a lisztet sem keverjük bele. Köret- és italajánlat: Galuska vagy sós burgonya és száraz fehérbor vagy hûtött sör illik hozzá. kcal/kJ 272/1142 fehérje/zsír 34 g/12 g szénhidrát 7 g A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |