Tutireceptek.hu fejléc

Töltött palacsintafelfújt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
személyenként 2 palacsintát és 10 deka húsételt ( ledarált borjúpörköltet vagy leveshúst ) egy kis tejfellel, sóval, pertezselyemzölddel és töröttborssal jól megízesítünk s megmelegítjük és felhasználhatjuk a töltésre.
2 deka liszt,
2 deci tej,
2 evőkanál tejfel,
2 evőkanál barnamártás,
2 tojás és 6 deka vaj.

A palacsintához:

2 tojás,
12 deka liszt,
1 deci tej,
1,5 deci víz,
pici só és 6 deka zsír.

Elkészítés:
Előkészítjük a palacsintatésztát és kisütjük. Minden palacsintába egy jó evőkanálnyi hústölteléket csavarunk.
Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, ujjnyyi távolságra egymástól.
Készítünk egy mártást, mellyel a tálra rakott palacsintát leöntjük.
Éspedig : 2 deka vajat habzásig felhvítünk,
2 deka liszttel,
azután 1 deci tejjel feleresztjük,
kissé megsózzuk és sűrűre főzzük.
2 evőkanálnyi tejfelt és
2 evőkanálnyi barnamártást keverünk még hozzá és olyan sűrűre főzzük, hogy az edény oldaláról leváljék.
Ha a tűzről levettük, még 2 tojás sárgáját és 2 tojás fehérjéből vert kemény habot jól összekeverve habarunk hozzá s az egészet a tálra rakott palacsintákra öntjük. A tűzálló tálat most egy ujjnyi vízbe tesszük egy mélyebb sütőpléhbe és így állítjuk a közepesen meleg sütőbe, ahol 15 percig papirral letakarva sütjük, majd a papirt levesszük s anélkül sütjük ki szép világospirosra.
A tetjét sajttal szórjuk meg a úgy adjuk asztalra.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkával töltött padlizsán » Töltött sertésborda » Töltött bundáskenyér » Csokis töltött keksz
» Töltött paradicsom II. » Töltött paprika sütve » Töltött kacsa » Töltött gomba a mikróból
» Libás töltött káposzta » Töltött krumplifánk » Hússal töltött cannelloni » Töltött tök Nóci módra
» Töltött ostya 2. » Csirkével töltött gomba » Sajttal töltött borjúrolád » Töltött karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.