| Különleges töltött borda receptHúsételek Hozzávalók: 6 szelet csontos sertéskaraj liszt 1 marhahúsleves kocka vaj Töltelékhez: 20 dkg túró 1 kis fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 cs. petrezselyem rozmaring (vagy szárított) 1 szikkadt zsemle 8 dk vaj 1 tojás reszelt citromhéj 6 szelet bacon só, bors Elkészítés: A töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítom. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összekeverem. A húsba egy éles késsel zsebet vágok, beleteszem a baconszeletet és a töltelék egyhatodát. Kicsit összenyomkodom szép egyenletesre (nem kell összetűzni, mert jól összetapad, és nem folyik ki belőle), sózom, borsozom, és lisztben megforgatom. Egy serpenyőben kevés olajon elősütöm, majd egy tepsibe rakom. A serpenyőből kiöntöm a felesleges olajat, kb. 2 dl vizet öntök bele, és egy húsleveskockát feloldok benne és az egészet a húsokra öntöm. Alufóliával lezárom és a 200 °C-os sütőben kb. fél órát sütöm. Leveszem róla a fóliát, és kicsit megpirítom. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |