| Töltött kenyér másképp receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: Hozzávaló: 1 kg formázott kenyér. A tojáskrémhez: 4 db főtt tojás, 1 csokor újhagyma, apróra vágva, 3-4 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 20 dkg puha vaj. A paradicsom krémhez: 25 dkg puha vaj, 1 evőkanál morzsolt oregánó, 4-5 evőkanál ketchup. Az avokádó krémhez: 2 db puha avokádó, 1 db zöldcitrom leve, 25 dkg puha vaj, 2 evőkanál tejszín. Elkészítés: Ennek az ételnek az elkészítése, mondhatnánk, gyerekjáték. Hiszen csak annyi a teendőnk, hogy a kenyeret hosszában 4 részre vágjuk, aztán a különböző ízű krémek hozzávalóit sorba összekeverjük, majd ha mindegyik kencével elkészültünk, megtöltjük a kenyeret. Ez pedig szintén nem nehéz feladat; magunk elé fektetjük a kenyér egyik végét, megkenjük az első krémmel. Aztán jön rá a következő szelet kenyér, majd a második krém. A sorban a haramadik szelet kenyér és az utolsó krém következik. Végül a nagyméretű szendvicsünket a kenyér másik vége zárja. Ahhoz, hogy a töltött kenyér jól összeálljon, és jól tudjuk majd szeletelni, alaposan befóliázzuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük. Ez alatt az idő alatt a krémekben található vaj egy kissé megdermed, a fóliázástól pedig a kenyérszeletek úgy egymáshoz tapadnak, hogy a töltött kenyér felvágásakor szép csíkos harapnivalókat kapunk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |