| Gombával töltött uborka receptEgytálételek Hozzávalók: 2 uborka (kb.40 dkg) 8 szelet bacon 1-2 ek. olvasztott vaj vagy margarin 1 vöröshagyma 20 dkg sárgarépa 20 dkg gomba néhány szál kapor és metélőhagyma só, bors, 2 ek.tejföl Elkészítés: A meghámozott uborkát 8 darabra vágjuk, és a magos részt kivájjuk. A baconnal körbetekert hengereket fogvájóval megtűzzük, a serpenyőben felhevített olvasztott vajon megpirítjuk, majd félretesszük. A vöröshagymát és sárgarépát apróra kockázzuk, a gombát felszeleteljük. A kaprot és metélőhagymát felaprítjuk. A serpenyőben visszamaradt zsíradékban a 2 ek. vajat megolvasztjuk. Beleszórjuk a felkockázott hagymát és sárgarépát, majd megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát, kb.5 percig pirítjuk, és sózzuk, borsozzuk. Az aprított zöldfűszerekkel megszórjuk, belevegyítjük a tejfölt, és ha szükséges ízesítjük még. Az uborkahengereket sütőtálba ültetjük, és a gombás keverékkel megtöltjük. Sütőben kb. 20-25 percig átsütjük. A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |