| Meggyes krémes - másképp receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dkg élesztő v. ennek megfelelő szárított élesztő 2 evőkanál langyos tej 30 dkg liszt 10 dkg vaj 1 evőkanál porcukor csipet só 2-3 evőkanál tejföl 1 evőkanál búzadara kb. 70 dkg kimagozott, cukrozott, leszűrt meggy 2 evőkanál liszt 2 dl tejföl 2 dl tej 3 egész tojás 20 dkg porcukor 1 vaníliás cukor Elkészítés: A 2 dkg élesztőt 2 evőkanálnyi langyos tejbe belemorzsoljuk. (Ha szárított élesztőt használunk, azt csak beleszórjuk a lisztbe.) Ha felfutott, összedolgozzuk 30 dkg liszttel, 10 dkg vajjal, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval és annyi tejföllel, hogy a tészta se lágy, se kemény ne legyen. Tepsibe terítve pihentetjük, tetejét megszórjuk 1 evőkanál búzadarával. Amikor emelkedni kezd, ráterítjük a lecukrozott, levéről leszűrt meggyet. 2 evőkanál lisztet összekeverünk 2 dl tejföllel, felöntjük 2 dl tejjel és ezt felfőzzük. Amíg a tejföl-tej habarék hűl, addig a 3 tojás sárgáját kikeverjük 20 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a kikevert sárgákba, majd a lisztes pépet is hozzákeverjük. Ezt a krémet a meggyre terítjük és közepes lánggal kb. 30 percig sütjük, ügyelve rá, hogy a teteje és az alja is megsüljön. Tanácsok: Még melegen daraboljuk fel. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |