| Hússal töltött patiszon receptEgytálételek Hozzávalók: 1 patiszon, 1/2kg darált hús, 2-3 kanál kukorica liszt, kevés olaj, 1/2 l tej, csipetnyi szerecsendió, " fehér bors, 1 kis kocka zöldség bomba, 4-6 vékony szelet füstölt szalonna, 1 tojás, pirospaprika, Elkészítés: A patiszont megtisztítjuk, kimagozzuk, és laposan kétfelé vágjuk (mint a zsemlét). Egy jénai tálba letesszük a szalonna csíkok felét, és ráhelyezzük a patiszont. A darált húst összekeverjük a tojással, kevés sóval, paprikával, borssal, belemorzsoljuk a zöldségbombát. Ketté vesszük, és a félbevágott patiszonokra tesszük. A kukoricalisztet kevés olajon megpirítjuk, mintha rántást készítenénk, és felengedjük folyamatos keverés mellett a hideg tejjel. Kevés sót, fehér borsot, csipetnyi őrölt szerecsendiót szórunk bele, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha kész a mártás, a húsos patiszonra öntjük. Rátesszük a maradék szalonna csíkokat. Sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a patiszon meg nem puhul (mint a krumpli). (A hús hamarabb megsül, ezért kell a patiszont nézni.) Tanácsok: Önmagában is fogyasztható, de bármit adhatunk mellé köretnek. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: Gyöngyös Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |