| Piskótával töltött piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 18 db egész tojás 18 evőkanál kristálycukor 18 evőkanál liszt 3 cs. sütőpor, 2 evőkanál kakaó 5 dkg vaj Krém I.: barackleklvár Krém II.: 5 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor 3 dl tej 2 cs. vaníliás pudignpor cukor, a puding javaslata szerint Elkészítés: 6 tojásból a szokott módon sárga piskótát sütünk. Ha kisült, konyharuhával feltekerjük és félretesszük. A 12 db tojásból, a kakaóval és a vajjal szintén a szokott módon 2 db kakaós piskótát sütünk, de ezeket nem tekerjük fel. 3 dl tejből a 2 cs. pudingporral pudingot főzünk és kihűtjük. Az 5 dl tejszínt 2 evőkanál porcukorral felverjük és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Ha kihűlt a puding, és jó hideg a tejszínhab, összekeverjük őket. A sárga piskótát megkenjük baracklekvárral és annyi szeletre vágjuk, hogy beterítsen egy tepsit (pl. 5x6 db). Az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, rátesszük sorba a sárga piskótaszeletket, ezeket beborítjuk a krém másik felével, rátesszük a másik barna lapot és kihűtjük. Tanácsok: Porcukorral megszórva, kockákra vágva szeleteljük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |