Tutireceptek.hu fejléc

Töltött hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 nagyobb csuka,
1 zsemle,
1 tojás,
3 fej hagyma,
2 szál sárgarépa,
3 kanál morzsa,
só, cukor, bors, petrezselyem zöldje.

Elkészítés:
A megtisztított csuka bőrét óvatosan lenyúzzuk, úgy, hogy a feje rajta maradjon. A húst lefejtjük a csontokról, megdaráljuk, majd összekeverjük az áztatott zsemlével, a tojással, egy kis fej reszelt hagymával, sóval, borssal. A masszával megtöltjük a halbőrt, ami kimaradt, abból vizes kézzel lapos gombócokat formázunk. Közben egy lábasba főni rakunk két nagyobb hagymát és a répákat, sóval, cukorral ízesítjük. Amikor a zöldség már puha, belerakjuk a töltött halat és a gombócokat. Fedővel lefedve lassú tűzön főzzük. A halat mélyebb tálra szedjük, köré rendezzük a gombócokat, sárgarépa szelettel, petrezselyem zöldjével díszítjük.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baranyai töltött szűz » Csirkével töltött cikória » Sajttal töltött virsli » Töltött tojás paleosan
» Töltött paprika hús nélkül » Túróval töltött paradicsom » Töltött kelkáposzta 2 » Töltött cékla
» Almás töltött virsli » Töltött sült krumpli » Gombás töltött kenyér » Körözöttel töltött paprika
» Sajtos töltött zeller » Gombával töltött uborka » Töltött kínai kel » Koktélrákkal töltött gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.