| Töltött mángold levél receptEgytálételek Hozzávalók: 14 kisebb vagy 6-7 db nagyobb mángold levél, 25 dkg párolt barna rizs, 15 dkg reszelt cheddar sajt, só, tört színes bors, 2+2 gerezd fokhagyma, 50 g olvasztott vaj, 1-1 mk aprított, friss kakukkfű és rozmaring, 2 tojás, 2 dl száraz fehérbor, 1 dl víz, továbbá friss rozmaring ágacskák A mártáshoz: 4 dl tejföl, 1 ek kukorica keményítő, 1,5 dl tejszín (házi), só, bors, aprított kakukkfű és rozmaring, fél citrom leve + friss petrezselyem Elkészítés: A mángold leveleket mossuk meg. Ha nem zsengék, akkor forró, lobogó vízben mártsuk meg őket egy pillanatra. Ha kisebb méretűek és zsengék, akkor ez nem szükséges. A töltelék hozzávalóit (rizs, sajt, tojás, fűszerek) keverjük össze egy masszává két gerezd reszelt fokhagymával együtt. Tegyük magunk elé a mángold leveleket, és egy-egy evőkanálnyit halmozzunk a közepükre a masszából. Hajtsuk a masszára jobbról, és balról a széleket, majd tekerjük fel. Tegyük a töltött leveleket egy mélyebb, fedeles edénybe a hajtásokkal lefelé. Öntsük fel a borral, és a vízzel. Vagdossuk rá a maradék fokhagymát, és a rozmaringágakat is tegyük ré. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a mángoldok levelei láthatóan el nem barnulnak kissé. Forrást követően vegyük vissza a tüzet takarékra. Amikor elkészültek a töltött levelek, keverjük ki a tejszínt, a tejfölt a keményítővel. A töltött leveleket vegyük ki, és a visszamaradt szószt habarjuk be a tejfölös keverékkel. Ízesítsük sóval, borssal, friss rozmaringgal, kakukkfűvel, és citromlével. A töltött leveleket tegyük vissza a mártásba. Tálaláskor friss petrezselyemmel szórjuk meg. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |