| Hússal töltött alma receptHúsételek Hozzávalók: 25 dkg sertéshús 1 dl tej 1,5 dkg liszt 60 dkg alma (kb. 4 db) citromlé só Elkészítés: A főtt vagy sült húst finomra vágjuk. Ezután a tejjel, liszttel besamelt készítünk és összekevejük a vagdalthússal. Az almát meghámozzuk, közepüket kivágjuk és néháy percig citromos vízbe tesszük. Közben a kivájt részeket is apróra összevágjuk és eldolgozzuk az elkészített húspéppel.Az almákat megtöltjük a húsos keverékkel, kikent hőálló tálba tesszük és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Készíthetjük maradék sült, vagy főtt húsból is. Tanácsok: Bátran lehetízesíteni a sült húst. Ha maradék főtt húsból készítjük ajánlatos fűszerkeverékkel meghinteni. Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 173 kcal Szénhidráttartalom: 14 gramm A receptet beküldte: lányom Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |