| Könnyed töltött káposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg sertéshús,1 kg savanyú káposzta,8 savanyú káposzta levél,10 vékony szelet csabai kolbász 2 bögre rizs,2 tojás,só, bors, bioételízesítő, majoránna, édes pirospaprika, darált babérlevél, 2 marhahúsleves kocka, víz Elkészítés: A darált sertéshúst összekeverjük a lemosott és lecsöpögtetett rizzsel, hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, és jól összedolgozzuk. A savanyú káposzta leveleket (esetemben óriásiak voltak) megszabadítjuk a belső vastag erezettől (sokan ezt klopfolóval intézik), majd félbevágjuk. Gombócnyi töltelék mennyiséget helyezünk a káposzta jobb oldalára, majd a képen látható módon feltekerjük. A római tálat kibéleljük a savanyú káposzta felével, rátesszük a gombócokat, további káposztát, a kolbászkarikákat, majd a maradék káposztát. Felöntjük vízzel, és a római tál tetejét ráhelyezve, hideg sütőbe téve 200 fokon kb. 2 órát sütjük. A receptet beküldte: Tundibundy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |