Tutireceptek.hu fejléc

Töltött őszibarack recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db őszibarack,
50 dkg zöld dió,
1 citrom,
10 dkg kristálycukor,
2 dl tejszín,
1 dl diólikőr,
5 dkg mazsola

Elkészítés:
A cukrot fél dl vízzel kiforraljuk.Néhány másodpercre beletesszük a félbevágott hámozott őszibarackot.Szűrőkanállal kiszedjük,lecsepegtetjük,majd kihűtjük.A zöld dió héját eltávolítjuk,a még puha csonthéjából kivesszük a belét,és apróra vagdaljuk.Beletesszük a szirupba,amelyhez 1dl tejszínt öntünk,és az áztatott mazsolával,citromlével,reszelt citromhéjjal együtt főzzük,amíg be nem sűrűsödik.Ha kihűlt,dió likőrt keverünk hozzá és az őszibarackokba töltjük.Tetejét tejszínhabbal díszítjük.Hidegen tálaljuk.

Tanácsok:
Nagyon fincsi!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött narancs » Őszibarack leves » Gyömölcsös töltött kifli » Töltött füge
» Őszibarackos túrótorta » Sajtkrémmel töltött tojás » Töltött fasírozott » Töltött rántott tojás
» Cukkini töltött » Gombával töltött karaj » Töltött ostya 2. » Juhsajttal töltött paprika
» Ínyenc töltött csirkecomb » Töltött lángos » Gombás töltött kifli » Őszibarack zselétorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.