| Tőkehalsteak olívás-kapris rétegben receptHalas ételek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre): 4 db 20 dkg-s tőkehalszelet, 15 dkg kenyér, 0,5 dl tejszín, 1 evőkanál sóban eltett kapribogyó, 2 evőkanál apróra vágott fekete olajbogyó, 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva, 2 evőkanál olívaolaj, 2 endívia, 20 dkg liszt, 3 tojás, só, frissen őrölt bors, a sütéshez olaj. A tzatzikihez: 1 kígyóuborka, 10 dkg mascarpone, 1 dl joghurt, 1 evőkanál olívaolaj, 1 citrom leve, 1 gerezd fokhagyma pépesítve, 2 szál friss mentaág, 1/2 teáskanál cukor, só Elkészítés: Reszeld le a kígyóuborkát, sózd meg és hagyd állni. A mascarponét keverd ki az olívaolajjal, majd a joghurttal, a citromlével a fokhagymával és az apróra vágott mentalevelekkel. Alaposan nyomkodd ki az uborka levét, majd keverd össze a joghurtos szósszal. A kapribogyóból mosd ki a sót, majd aprítsd fel. A kenyér elmorzsolt belét áztasd be a tejszínbe, nyomkodd ki, majd keverd el a petrezselyemmel, az olajbogyóval, a kapribogyóval és 1 evőkanál olajjal. Keverd sima krémmé. A tőkehalszeleteket sózd, borsozd, locsold meg 1 evőkanál olívaolajjal. A húsos oldalával lefelé tedd forró serpenyőbe, majd a bőrös oldalát is süsd meg hirtelen. A bőrös oldalával lefelé tedd tepsibe, a húsát kend meg az olívás-kapris krémmel. Előmelegített, 180 fokos sütőben 5 perc alatt süsd ropogósra. Közben az endíviákat hosszában vágd 6 cikkre. A tojásban keverd el a lisztet, mártsd bele a zöldségdarabokat és süsd ki bő, forró olajban. Szedd törlőpapírra, csepegtesd le a felesleges zsiradékot. A halat a forró endíviával és a hideg tzatzikivel tálald. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |