| Pontyhalászlé egyszerűen receptHalas ételek Hozzávalók: fejenként 25-30 dkg ponty, 1-1 db fej és farok, 1 nagy fej vöröshagyma,1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 db fehér paprika,1 nagy szem érett paradicsom, 1 db cseresznyepaprika, ízlés szerint só. Halbelsőség, ha van. Elkészítés: A felkarikázott hagymát a fejjel és a farokkal addig főzzük a pirospaprikás vízben, míg kellőképp megpuhul és a hús leválik a csontról. Hagyjuk, hogy kissé meghűljön, Ekkor a halhúst leszedjük, a levet leszűrjük és a halhús darabokkal és a hagymával átpasszírozzuk. Az így kapott alapléhez hozzáadjuk a korábban már besózott a halszeleteket,a felkockázott paradicsomot, a szeletelt paprikát és a félbe vágott cseresznyepaprikát. Sózzuk ízlés szerint és főzzük kb 30-40 percig. A halbelsőséget - sózás nélkül - kb 10 perccel a befejezés előtt tesszük bele.Ha kész friss kenyérrel tálaljuk. Tanácsok: Bográcsban főzve az igazi Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |