| Koktélrák spárgával receptHalas ételek Hozzávalók: 30 dkg koktélrák 3 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál ketchup 2 evőkanál szójamártás 1 evőkanál osztrigamártás 3 gerezd préselt fokhagyma 1 evőkanál capribogyó 2 evőkanál apróra vagdalt olívabogyó 1 késhegynyi őrölt bors 1 evőkanál étkezési keményítő 1 csokor párolt v. üveges spárga Elkészítés: Wokban v. magasabb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, átforgatjuk benne a rákot, megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a ketchupot, szója- és osztrigamártást, capri- és olajbogyót, összekeverjük az étkezési keményítővel, hozzáadjuk a fokhagymát, majd felengedjük 3 dl vízzel. Amennyiben szükséges utánsózzuk, - ügyelve, hogy a szója- és osztrigamártás sót tartalmaz. Mikor felforrt ráöntjük egy tálra rendezett párolt spárgára. Párolt rizzsel v. főtt spagettivel tálaljuk. Tanácsok: Spárga helyett készíthetjük hosszú csíkokra vágott párolt cukkínivel is. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |