Tutireceptek.hu fejléc

Szardellás hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
50 dkg bármilyen halfilé szelet
15 dkg finomliszt
1 tojás
1,5 dl sör
1 evőkanál szardellapaszta
egy fél citrom leve
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 késhegynyi törött fekete bors
1 gerezd fokhagyma, só
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A halszeleteket mindkét felükön megsózzuk. A tojást a sörrel habosra verjük, hozzáadjuk a citromlevet, a szardellapasztát, a borsot és a zúzott fokhagymát. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk.
A halszeletek mindkét oldalát lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk és bő, forró olajban, közepes hőfokon mindkét felén megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk és forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Aki a halat általában szereti, ezt az ételt különösen megkedveli.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szardellás töltött tojás » Szardellás mártogató » Szardellás spagetti » Szardellás makaróni
» Szardellás omlet » Töltött hal Karcsi módra » Tejszínes süllő » Tejszines-tökmagolajas hal
» Keszeg avas szalonnával » Párolt ördöghal » Tejszines zöldséges haltál » Mazsolás-tejszínes harcsa
» Tepsiben sült kárász » Pörkölt Ponty » Tengerész rakott krumpli » Vegyes hal bormártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.