| Szardellás hal receptHalas ételek Hozzávalók: 50 dkg bármilyen halfilé szelet 15 dkg finomliszt 1 tojás 1,5 dl sör 1 evőkanál szardellapaszta egy fél citrom leve 1 mokkáskanál reszelt citromhéj 1 késhegynyi törött fekete bors 1 gerezd fokhagyma, só olaj a sütéshez Elkészítés: A halszeleteket mindkét felükön megsózzuk. A tojást a sörrel habosra verjük, hozzáadjuk a citromlevet, a szardellapasztát, a borsot és a zúzott fokhagymát. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. A halszeletek mindkét oldalát lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk és bő, forró olajban, közepes hőfokon mindkét felén megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk és forrón tálaljuk. Tanácsok: Aki a halat általában szereti, ezt az ételt különösen megkedveli. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |