| Halas imbisz receptHalas ételek Hozzávalók: 1 nagy szelet tengeri halfilé 1 erőleves kocka 4 púpos evőkanál zselatin 6 evőkanál majonézes franciasaláta 1 db karikára vágott főtt tojás 1 késhegynyi őrölt bors Elkészítés: 7 dl vizet felforralunk az erőleves kockával, késhegynyi őrölt borssal és beletesszük a nagyobb kockákra vágott halszeletet. 5 percig főzzük, szűrőlapáttal tányérra szedjük, kihűtjük. A hideg léből 2 decit csészébe öntünk, megáztatjuk benne a zselatint, majd a többi léhez adva körülbelül 40 perc főzési idő mellett fél literre elfőzzük, tüllön átszűrjük. Egy tálkát hideg vízzel kiöblítünk, beleöntjük a zselatinos lé egyharmadát, hideg helyen megdermesztjük, ízlésesen elhelyezzük rajta a halat és a tojáskarikákat, - a zselatinos lé másik harmadával is az előzőek szerint járunk el (ráöntés, dermesztés), végül beterítjük a franciasalátával és megdermesztjük tetején a maradék aszpikos lét. Salátalevéllel díszített tetszetős tálra borítva előételként vagy vacsoraételként tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |