Tutireceptek.hu fejléc

Halas imbisz recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 nagy szelet tengeri halfilé
1 erőleves kocka
4 púpos evőkanál zselatin
6 evőkanál majonézes franciasaláta
1 db karikára vágott főtt tojás
1 késhegynyi őrölt bors

Elkészítés:
7 dl vizet felforralunk az erőleves kockával, késhegynyi őrölt borssal és beletesszük a nagyobb kockákra vágott halszeletet. 5 percig főzzük, szűrőlapáttal tányérra szedjük, kihűtjük.
A hideg léből 2 decit csészébe öntünk, megáztatjuk benne a zselatint, majd a többi léhez adva körülbelül 40 perc főzési idő mellett fél literre elfőzzük, tüllön átszűrjük.
Egy tálkát hideg vízzel kiöblítünk, beleöntjük a zselatinos lé egyharmadát, hideg helyen megdermesztjük, ízlésesen elhelyezzük rajta a halat és a tojáskarikákat, - a zselatinos lé másik harmadával is az előzőek szerint járunk el (ráöntés, dermesztés), végül beterítjük a franciasalátával és megdermesztjük tetején a maradék aszpikos lét.
Salátalevéllel díszített tetszetős tálra borítva előételként vagy vacsoraételként tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalas-kukoricás lepény » Meli halas krémje » Halas szendvicskrém » Füstölt halas rösti
» Avokados-tonhalas tortilla » Spenótos-tonhalas spagetti » Fajszi halászlé » Halas csusza
» Pezsgős-tonhalas spagetti » Tonhalas sajtkrémes krém » Tonhalas szendvicstorta » Halas burgonyás fasírt
» Gyors tonhalas spagetti » Tonhalas tészta » Paksi halászlé original » Tonhalas tészta másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.