| Süllő mandulamártással receptHalas ételek Hozzávalók: kb. 1 kg-os süllő egészben 10 dkg vaj só fehérbors A mártáshoz: 10 dkg darált mandula 10 dkg vaj 1 dl fehérbor só bors 1 evőkanál liszt 2 dl tej 10 dkg sajt 4 szelet kenyér kockára vágva Elkészítés: A süllőt megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk. Elkészítjük a mandulamártást: a felolvasztott vajon megpirítjuk kicsit a mandulát, vigyázva, nehogy leégjen, hozzáadjuk a lisztet. Pirítjuk, majd lassú kevergetés közben felöntjük a tejjel, forraljuk, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és újra forraljuk, majd levesszük a lángról. A süllőt előmelegített sütőben a felolvasztott vajon többszöri locsolgatás mellett kisütjük. A kenyérkockákat teflon edényben szárazon megpirítjuk. Tálra halmozzuk a kenyérkockákat, majd ráhelyezzük a süllőt, a mandulamártást külön tálban szervírozzuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |