Tutireceptek.hu fejléc

Süllő mandulamártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
kb. 1 kg-os süllő egészben
10 dkg vaj

fehérbors
A mártáshoz:
10 dkg darált mandula
10 dkg vaj
1 dl fehérbor

bors
1 evőkanál liszt
2 dl tej
10 dkg sajt
4 szelet kenyér kockára vágva

Elkészítés:
A süllőt megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk.

Elkészítjük a mandulamártást: a felolvasztott vajon megpirítjuk kicsit a mandulát, vigyázva, nehogy leégjen, hozzáadjuk a lisztet. Pirítjuk, majd lassú kevergetés közben felöntjük a tejjel, forraljuk, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és újra forraljuk, majd levesszük a lángról.

A süllőt előmelegített sütőben a felolvasztott vajon többszöri locsolgatás mellett kisütjük.

A kenyérkockákat teflon edényben szárazon megpirítjuk.

Tálra halmozzuk a kenyérkockákat, majd ráhelyezzük a süllőt, a mandulamártást külön tálban szervírozzuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes süllő » Kapros zaftos süllő » Fokhagymás süllő » Süllő betyárosan
» Fajszi halászlé » Fokhagymás ponty » Fokhagymás-fűszeres lazac » Fenyőmagos lazacfilé
» Tejszínes spárgás hal » Rozmaringos halfilé » Halfilé sáfrányos vajjal » Harcsa paprikásan
» Faddi fokhagymás csuka » Tonhalas focaccia » Majonézes tonhal » Gombás halpaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.