| Tejszines-tökmagolajas hal receptHalas ételek Hozzávalók: 2-3 evőkanál tökmagolaj 1 kg tengeri halfilé (pangasius) 2 dl tejszín 2 teáskanál morzsolt zsálya (ha van akkor friss) 1 csipet őrölt bors Elkészítés: A halat megmossuk, ha fagyasztott hagyjuk felengedni. Konyhai papírtörlővel letöröljük róla a felesleges vizet. Közben a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben és megpirítjuk rajta a zsályát. A zsályás vajban megpároljuk a halat, majd a fedőt levéve hagyjuk hogy elfőjön a leve. Ez után felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg a tejszín forrni kezd. Tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Cucicsillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |