Tutireceptek.hu fejléc

Tejszines-tökmagolajas hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2-3 evőkanál tökmagolaj
1 kg tengeri halfilé (pangasius)
2 dl tejszín
2 teáskanál morzsolt zsálya (ha van akkor friss)
1 csipet őrölt bors

Elkészítés:
A halat megmossuk, ha fagyasztott hagyjuk felengedni. Konyhai papírtörlővel letöröljük róla a felesleges vizet. Közben a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben és megpirítjuk rajta a zsályát. A zsályás vajban megpároljuk a halat, majd a fedőt levéve hagyjuk hogy elfőjön a leve. Ez után felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg a tejszín forrni kezd. Tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Korhely halászlé pontyból » Tejfeles halpaprikás » Pangasius zöldségágyon » Gombás halpaprikás
» Vajon sült lazac » Apatini káposztás harcsa » Lazac tejszínes gombaraguval » Amurpaprikás
» Fűszervajas fogas nyárson » Sóburokban sült pisztráng » Lazacos tortilla » Csuka káposztásan
» Halas csusza » Lazac, kagyló, rák nyárson » Hal lecsósan » Halas pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.