| Szatmári tokány receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg marhacomb 40 dkg sertéscomb 20 dkg füstölt szalonna 5 fej hagyma 1 nagy pohár tejföl só,bors,pirospaprika Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, a húsokat felcsíkozzuk, a hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A szalonna zsírját kipirítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával és kevés vízzel felöntjük. A marhacombot belehelyezzük, párolni kezdjük. Ha a marhahús félig megpuhult, hozzáadjuk a sertéshúst is. Ízesítjük és fűszerezzük. Fedő alatt pároljuk tovább. Ha kész, ízlés szerint megborsozzuk. Tanácsok: Tálaláskor tejfölt locsolunk rá és natúrburgonyával kínáljuk. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |