| Mazsolás borleves receptLevesek Hozzávalók: 1 liter édes fehérbor 5 dkg mazsola 5 dkg cukor 4 tojássárgája 1 dl tejszín 1/2 citrom héja, só szegfűszeg, fahéj(vagy mézeskalács fűszerkeverék) 1/2 dl konyak a mazsola áztatásához Elkészítés: A bort gyöngyözésig hevítjük, majd beletesszük a cukrot, a fűszereket és a citromhéjat. Letakarjuk, és hagyjuk, hogy így érlelődve langyosra hüljön. Közben a tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és állandó keverés közben lassan hozzáöntjük a bort. Addíg keverjük, míg krémszerű nem lesz, majd beleszorjuk az előzőleg konyakban áztatott mazsolát. Tálaláskor tejsznhabbal és mazsolaszemekkel díszítjük a borlevest. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |