| Almaleves mazsolával receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg alma, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg mazsola, 1 db tojássárgája, fél citrom reszelt héja. Elkészítés: A meghámozott, kicsutkázott almákat gerezdekre vágjuk, lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat és kb fél óráig főzzük. A mazsolát megmossuk, kevés vízben beáztatjuk, amíg az alma fő. Azután az almát turmixoljuk, hozzáadjuk az előzetesen beáztatott mazsolát, a cukrot és a tojássárgáját és habosra keverjük. Melegen vagy hidegen tálalva egyaránt finom. Bármikor elkészíthető. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |